Corrie Rottiné-Koning 

 

Corrie Rottiné-Koning

  Corrie

Sinds 2009 directeur Rottiné-Koning-Consultancy. Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, mijn intuïtie, humor, gedegen vakkennis en daarbij een flinke dosis werk en levenservaring zijn mijn sterkste punten.
Ik vergelijk loopbaanontwikkeling graag met de skisport. Het vraagt om gerichte inspanning om "de techniek" eigen te maken die bij je past. Zo weet je jouw doel te bereiken.

Als 17 jarige ben ik begonnen als plateelschilderes bij een aardewerkfabriek om zelfstandig te kunnen wonen en geld te verdienen. In dit beroep kon ik mijn creativiteit tot op zekere hoogte kwijt. Mijn nieuwsgierigheid naar mensen werd bevredigd bij het geven van rondleidingen en het verzorgen van schilderdemonstraties in binnen en buitenland o.a. Baltimore, San Francisco en Hong Kong.  

In 1998 heb ik het besluit genomen om meer gerichte kennis te vergaren om van mijn aangeboren nieuwsgierigheid mijn beroep te maken. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt van een relatief klein familiebedrijf naar een grote multinational waar ik projectcoördinator werd van een werkgelegenheidsplan, dit naast mijn P&A studie. Na het beëindigen van de studie weer een vervolgstap gemaakt naar de loopbaanadvieswereld. Voor een groot outplacementbureau uit de randstad heb ik in Friesland outplacement projecten en individuele trajecten gedaan. Hierdoor kwam ik weer in aanraking met de multinational en ben daar werkzaam geweest als seniorconsultant en projectleider bij het in 2005 opgerichte mobiliteitscentrum.

Naast deze opsomming van werkervaring ben ik moeder van vier volwassen kinderen, waarmee ik alle aspecten van het leven beleef, wat mijn levenservaring zeer divers maakt. Mijn verhuizing na 47 jaar Friesland naar Lelystad in september 2007 is het begin geweest van een nieuwe toekomst.

In mijn vrije tijd geniet ik graag met mijn wederhelft van de natuur, zomers gewoon lekker buiten en in de winter skiën. 

Linkedin